VVD scherper op ‘foute advocaten’

toga-kastJe kunt het je bijna niet voorstellen, maar in Nederland is het mogelijk om als advocaat na een delict in de gevangenis terecht te komen en vanuit je cel gewoon je vak uit te blijven voeren. Een bizarre situatie volgens de VVD, die dan ook nodig aangepakt moet worden. Momenteel wordt er gewerkt aan een plan van aanpak, die het criminele en foute advocaten moeilijker moet maken. Door strenger toezicht te voeren en meer transparantie te bieden wat betreft de huidige advocaten moet het voor dubieuze advocaten moeilijker maken om hun werk te doen.

Lees hier meer over rechters en transparantie

Strenger straffen

“Deze mensen kunnen mij niet vernederen. Ze kunnen me schrappen, maar niet vernederen.”

Als voorbeeld wordt er gekeken naar advocaten die om wat voor reden dan ook strafrechtelijk worden vervolgd. Na een veroordeling zou volgens de VVD sowieso een schorsing moeten volgen, maar ook zouden zij moeten opdraaien voor de kosten die door een klager tijdens het proces worden gemaakt, zoals bijvoorbeeld voor het zoeken naar een andere advocaat. De zaak rond Bram Moszkowicz is mede aanleiding geweest voor het plan. Hoewel de tekenen er al langer waren duurde het veel te lang voor hij uiteindelijk uit zijn ambt werd gezet.

“Slechte advocaat moet betalen” – Van der Steur, VVDLaat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>