VVD Heemskerk trekt zich terug

De VVD in Heemskerk heeft zich teruggetrokken uit de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart. Een kandidaat-raadslid ontving ernstige bedreigingen en heeft zijn naam als gevolg daarvan van de kieslijst laten halen. Ook zittend VVD-wethouder Ellen van Tongeren heeft schriftelijke bedreigingen ontvangen. Voorzitter Henry Meijdam van het regionale VVD-bestuur maakte het nieuws bekend.

 “Ik heb dit in 35 jaar nog nooit meegemaakt.”

Meijdam zegt geschokt te zijn en noemt de gang van zaken ‘onwaardig’ voor elke politieke partij in Nederland. Volgens hem is het een goed besluit van het hoofdbestuur om eerst een onderzoek in de te stellen, alvorens weer nieuwe kandidaten op de lijst te plaatsen. “We leven hier niet in een bananenrepubliek. Een kandidatenlijst hoort democratisch tot stand te komen,” aldus de voorzitter.

Minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk noemt dit soort bedreigingen afschuwelijk en benadrukt dat er in dit soort gevallen altijd aangifte moet worden gedaan.

media_xl_2080524

© ANP

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>