Partij voor de Kinderen?

Er is al een partij voor de ouderen, een partij voor de dieren en Sywert van Lienden wil met zijn beweging G500 de politiek in om wat voor jongeren te gaan betekenen. Maar hoe zit het met de kinderen van ons land? Verdienen zij niet ook een eigen partij?

Punten van de G500

• Wij worden enkel lid van de partijen om onze idealen om te zetten in standpunten van de centrumpartijen
  • Wij zijn niet uit op functies, baantjes of anderszins
  • Zodra de plannen gerealiseerd zijn kan de G500 zichzelf opheffen
  • G500 laat zich niet kapen door partijpolitieke campagnes. Wij zullen dan ook scherp zijn op de leden die zich aan G500 verbinden
  • G500 probeert waar mogelijk samen te werken met leden binnen de partijen die ook voor hervormingen zijn; het resultaat is wat telt

Kinderen hebben het over het algemeen niet slecht in Nederland. Er is echter de afgelopen jaren wel een aantal maatregelen doorgevoerd waar je vraagtekens bij kunt zetten. Zo is onlangs met een verandering van de Wet Primair Onderwijs besloten basisscholen te verplichten kinderen tijdens de lunchpauze op te vangen. Met als gevolg dat op veel scholen de pauze slechts een half uur duurt en er nauwelijks tijd is een boterhammetje weg te werken. Een andere zaak waar ouders zich zorgen over maken is het verdwijnen van de gymleraar en het feit dat op steeds meer scholen snoepautomaten zijn toegestaan. Tel daar bij de verdwijning van honderden peuterspeelzalen op en je kunt je afvragen waar het in de toekomst naartoe gaat?

De meeste partijen geven overigens aan zoveel mogelijk rekening te houden met kinderen in hun programma. “Het gaat misschien wel het meest om onze kinderen”, schrijft het CDA in zijn programma. PvdA/leider Diederik Samson zegt in de politiek te zitten voor zijn dochtertje. VVD en SP houden zich vooral bezig met het vraagstuk over hoe we Nederland goed kunnen achterlaten voor de volgende generaties.

Tags:

1 Reactie

1. Partij voor de Dieren denkt toch al aan toekomstige generaties? Volgens mij hebben kinderen daar het meeste aan.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>