Nieuwe kabinet klaar voor de start

Het kabinet-Rutte II is klaar om te gaan beginnen. De leiders van de belangrijkste partijen uit het kabinet, Rutte van de VVD en Samsom van de PVDA, zijn het eens geworden over een voorlopig regeerakkoord. Hierin staat wat de partijen de komende periode willen doen en bereiken. Er komen 13 ministeries en daar horen 13 ministers bij. Zij gaan de komende 4 jaar ons land regeren.

media_xl_1404482

© ANP

Ondertussen worden er steeds meer afspraken uit het akkoord bekend. De overheid moet minder geld gaan uitgeven aan ziektekosten. De premies voor zorgverzekeringen moeten meer inkomensafhankelijk worden (dus: hoe meer salaris je verdient, hoe meer je betaalt voor je zorgverzekering), verder wordt de hypotheekrenteaftrek geleidelijk verlaagd, de zorgtoeslag verdwijnt en er wordt voor 1 miljard bezuinigd op ontwikkelingssamenwerking.

Vanochtend om zeven uur kunnen kamerleden van de VVD en PvdA het regeerakkoord ophalen. Zij mogen het lezen en vervolgens zullen de fractievergaderingen beginnen. Dan zal blijken of de samenwerking tussen de partijen kans van slagen heeft.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>