Europarlementariër Van Baalen bepleit rust in Thailand

VVD-congresHans van Baalen, delegatieleider van de VVD in het Europees parlement, maakt zich sterk voor een vreedzame oplossing voor de politieke onrust in Thailand. Van Baalen pleit voor een actieve bemiddelingsrol van de EU en de Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties (ASEAN).

Thailand is al maandenlang gehuld in een politieke crisis. Op 22 mei heeft het leger de macht overgenomen, om verdere escalatie van de conflicten te voorkomen. Voor een groot deel van het land is een avondklok ingesteld. De onlusten bedreigen de stabiliteit in de Zuidoost-Aziatische regio.

Klik hier voor meer up-to-date info over de situatie in Thailand

Land van de Glimlach

sawadeeIn toeristenbrochures wordt Thailand aangeprezen als Het Land van de Glimlach. De politieke situatie laat nu een ander beeld zien. Beïnvloedt al het tumult het toerisme op een negatieve manier? In de Thaise toeristenbranche maken velen zich daar zorgen over.

Ook de Nederlandse reisindustrie is bezorgd. Volgens brancheorganisatie ANVR zijn er ongeveer 20% minder boekingen dan vorig jaar. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies aangescherpt, met name voor Bangkok. Volgens het Thais Toeristenbureau zullen toeristen weinig merken van de onrust.

Boost

Minder toerisme betekent minder inkomsten voor het Zuidoost-Aziatische land. Zijn er manieren om het Thaise toerisme een boost te geven?

Uit Thailand zelf komen positieve geluiden over vernieuwende manieren om vakantie te vieren. De traditionele vormen van toerisme maken plaats voor andere. Het ecotoerisme zit in de lift, en ook verliefde koppels reizen graag af naar Thailand om er te trouwen.

Uniek concept

WL-icon-v1Kun je het toerisme in Thailand op nog andere manieren een boost geven? Het Eindhovense bedrijf Withlocals lanceerde in december 2013 een uniek concept. Op hun website worden toeristen en locals met elkaar in contact gebracht. Reizigers kunnen zonder tussenkomst van een touroperator een maaltijd, een reisje of een andere activiteit boeken bij een Thais gezin, tot aan een verblijf met olifanten toe.

Verschil maken

Behalve in Thailand is Withlocals actief in Vietnam, Sri Lanka, Singapore, Indonesië, Nepal en Maleisië. De belangstelling uit Zuidoost-Azië is overweldigend, al meer dan 11.000 thuiskoks en aspirant-reisleiders gaven zich op. Ook vanuit Nederland wordt enthousiast gereageerd. De facebookpagina van het bedrijf is inmiddels meer dan 76.000 maal geliket.

Marijn Maas, een van de initiatiefnemers vindt het belangrijk om in Thailand en andere Aziatische landen een financiële impuls te heven aan de lokale bevolking. Een toerist die bereid is te betalen voor een heerlijke zelfbereide maaltijd kan volgens Maas ,, voor die mensen echt een verschil maken tussen een iets minder mooi en een heel mooi leven.”

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>